На Миколаївщині за рік перетворили на вино більше 44 тонн винограду

Спеціалісти віддали перевагу винам марки Аголіте, Шардоне, Мускат та Каберне Савіньйон

На Миколаївщині за рік перетворили на ви…

У 2015 році підприєствами Миколаївської області вироблено 44,365 тис. т винограду, что на 0,7% менше за минулорічні результати, про це Depo.Миколаїв повідомили у прес-службі головного управління статистики.

Дещо скоротилося виробництво виноматериалів - воно склало минулого року 3,198 тис. далл, що на 1% менше, ніж у 2014 році. При цьому структура вирощуваних сортів сталабільш різноманітною. Минулого року у структурі сортового складу переробленого винограду найпомітніша частка припадала на Аліготе (10% загальної кількості), Шардоне (9%), Мускат та Каберне Совіньйон (по 8%). Роком раніше на Аліготе і Мускат приходилася третина зібраного винограду.

Середня масова концентрація цукрів переробленого винограду складала 181 г/дм3 (в цілому по Україні – 186,6 г/дм3). У загальному обсязі вироблених виноматеріалів за груповим асортиментом переважав їх випуск для столових (43%), шампанських та ігристих (37%) вин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme