На Миколаївщині двоє людей наїлись лісових грибів та ледь не померли
Постраждалі збирали гриби та вживали гриби у їжу, після чого відчули погіршення самопочуття
- Миколаїв
-
14 червня 2016 14:12
На території Миколаївщини тривалий час утримується волога погода, майже щодня випадають дощі, що сприяє швидкому росту грибів, про це Depo.Миколаїв повідомили у прес-службі рятувальників.
Процес їх збирання, приготування та зберігання – це справжнє мистецтво, яке потребує знань у сфері розрізнення корисних та шкідливих дарів природи. Однак, нерідко, люди, які проживають поблизу лісових насаджень або просто відпочиваючи у лісі, вирішують, що вони достатньо знають про це і з легкістю можуть відрізнити їстівні гриби, тому самовпевнено збирають їх та вживають у їжу. І на жаль, це нерідко закінчується отруєнням.
Так, 7 червня до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що до Первомайської центральної районної лікарні із діагнозом "отруєння грибами" госпіталізовано двоє осіб. Постраждалі цього дня збирали гриби та вживали їх у їжу, після чого відчули погіршення самопочуття. Вже 9 червня обох у важкому стані переведено до Миколаївської обласної лікарні, а 10 червня до Лікарні швидкої медичної допомоги м. Миколаєва.
Саме тому, рятувальники Миколаївщини наголошують: не збирайте та не вживайте незнайомих дикорослих грибів, адже це дуже небезпечно! Пам’ятайте наступне:
- збирати гриби треба тільки під контролем досвідчених грибників;
- гриби, в яких ви сумніваєтесь, ніколи не кладіть до кошика;
- якщо ви знайшли їстівні гриби, а поруч з ними ростуть отруйні або невідомі вам, не збирайте ці гриби (можлива їх мутація чи запилення отруйними спорами);
- краще збирати гриби рано-вранці, вони свіжі,міцні, добре зберігаються;
- зібрані гриби необхідно добре промити – не менше трьох разів аби відмити весь бруд. І в цей же день приготувати гриби, тобто відварити або посмажити чи законсервувати;
- дітям їсти гриби не рекомендується.
Що ж спричинює отруєння?
– вживання отруйних грибів;
– неправильне приготування умовно їстівних грибів;
– вживання старих або зіпсованих їстівних грибів;
– вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби та підберезники мають своїх небезпечних двійників).
Пам’ятайте, гриби – не тільки смачний, але й небезпечний продукт харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв
Всі новини на одному каналі в Google News
- 09:47На Миколаївщині вночі ППО знищила 4 дрони. Є поранений
- 09:03Рашисти атакували дронами промислові та припортові об'єкти на півдні України
- 15:11 Через негоду без світла частково залишилися люди в шести областях
- 13:33Розвиток ветеранського бізнесу дозволить регіонам зажити новим життям – Петрук
- 08:26 Окупанти продовжують спроби наступу: За добу на фронті відбулося більше ніж сто зіткнень
- 13:26Вирок і 15-річне ув'язнення: Шпигував для фсб у Миколаєві
- 08:41 Більше сотні російських атак відбили ЗСУ за крайню добу
- 16:44Окупанти атакували Миколаївщину: загинула жінка
- 20:34 Зведення Генштабу: за добу більше 70 боєзіткнень та понад 60 ударів авіації рф
- 21:50Обмеження електроенергії 18 квітня можливі у всіх областях, - Укренерго
- 21:54 В Україні створили Корпус демінерів
- 19:49 Доба на фронті: Найгарячішим залишається Бахмутський напрямок
- 16:19 Зеленський підписав оновлений закон про мобілізацію
- 11:18На Миколаївщині дівчина і хлопець підірвалися на боєприпасі, який принесли додому
- 11:33 Окупанти проводять ротації підрозділів та зміщують напрямки штурмових дій
- 09:30Телефон Служби 112 до кінця поточного року запрацює по всій Україні
- 09:09Рашисти сконцентрували атаки на східних напрямках фронту, де відбулося більшість атак
- 11:59 Сьогодні, 13 квітня, на Миколаївщині День жалоби
- 08:20 Два напрямки на фронті залишаються найгарячішими, - Генштаб