На Миколаївщині двоє людей наїлись лісових грибів та ледь не померли

Постраждалі збирали гриби та вживали гриби у їжу, після чого відчули погіршення самопочуття

На Миколаївщині двоє людей наїлись лісов…

На території Миколаївщини тривалий час утримується волога погода, майже щодня випадають дощі, що сприяє швидкому росту грибів, про це Depo.Миколаїв повідомили у прес-службі рятувальників. 

Процес їх збирання, приготування та зберігання – це справжнє мистецтво, яке потребує знань у сфері розрізнення корисних та шкідливих дарів природи. Однак, нерідко, люди, які проживають поблизу лісових насаджень або просто відпочиваючи у лісі, вирішують, що вони достатньо знають про це і з легкістю можуть відрізнити їстівні гриби, тому самовпевнено збирають їх та вживають у їжу. І на жаль, це нерідко закінчується отруєнням.

Так, 7 червня до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що до Первомайської центральної районної лікарні із діагнозом "отруєння грибами" госпіталізовано двоє осіб. Постраждалі цього дня збирали гриби та вживали їх у їжу, після чого відчули погіршення самопочуття. Вже 9 червня обох у важкому стані переведено до Миколаївської обласної лікарні, а 10 червня до Лікарні швидкої медичної допомоги м. Миколаєва.

Саме тому, рятувальники Миколаївщини наголошують: не збирайте та не вживайте незнайомих дикорослих грибів, адже це дуже небезпечно! Пам’ятайте наступне:
- збирати гриби треба тільки під контролем досвідчених грибників;
- гриби, в яких ви сумніваєтесь, ніколи не кладіть до кошика;
- якщо ви знайшли їстівні гриби, а поруч з ними ростуть отруйні або невідомі вам, не збирайте ці гриби (можлива їх мутація чи запилення отруйними спорами);
- краще збирати гриби рано-вранці, вони свіжі,міцні, добре зберігаються;
- зібрані гриби необхідно добре промити – не менше трьох разів аби відмити весь бруд. І в цей же день приготувати гриби, тобто відварити або посмажити чи законсервувати;
- дітям їсти гриби не рекомендується.

Що ж спричинює отруєння?
– вживання отруйних грибів;
– неправильне приготування умовно їстівних грибів;
– вживання старих або зіпсованих їстівних грибів;
– вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби та підберезники мають своїх небезпечних двійників).

Пам’ятайте, гриби – не тільки смачний, але й небезпечний продукт харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme