UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Безпритульні тварини покусали п'ять жителів Південноукраїнську у січні

Після відкриття притулку для тварин у місті кількість постраждалих людей зменшилася, але минулого місяця відбулося загострення ситуації 

Безпритульні тварини покусали п'ять…

Ситуація щодо захворюваності тварин на сказ в Україні, Миколаївської області, м. Південноукраїнську, прилеглих районах оцінюється як небезпечна. У січні п'ять осіб постраждали від безпритульних тварин. Про це йдеться на сайті Південноукраїнську, повідомляє Depo.Миколаїв.

"Практично вперше за багато років в місті організована боротьба з безпритульними тваринами. У той же час питання роботи притулку для тварин, який організований у відповідності до ст. 15 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" з метою проведення корегування чисельності безпритульних тварин в м. Південноукраїнську у частини мешканців визиває незадоволення", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що носіями вірусу сказу на Миколаївщині є лисиці та вовки. Хворі на сказ дики тварини не лякаються людей, можуть заходити в міста, села, садиби, на пляжі, де нападають на людей, собак, кішок, корів, інших домашніх тварин. Так, у Братському районі в 2014 р. зареєстрували випадок сказу у свійської корови, в 2016 р. - у домашнього кота. В 2015 р. сказ встановили у вовка в с. Агрономія Арбузинського району. В усіх випадках постраждали люди. В м. Південноукраїнську випадки сказу у тварин були в 2010 р. - у домашнього кота на дачах с. Олексіївка - та в 2015 р. - у скаженої лисиці, яку було вбили на території МЕЗ.

Тварини на території міста - безпритульні або без нагляду господарів - мають ризик зустрічі з хворою на сказ дикою або безпритульною твариною. Результатом таких контактів у них виникає захворювання на сказ, яке в усіх випадках закінчується гибеллю. Для регулювання чисельності тварин у Південноукраїнську створили притулок.

Зазначається, що щорічно до лікарів звертається 50-100 постраждалих від покусів, до 2015 р. основна маса звернень (30-40%) була пов'язана з домашними тваринами. У 2015 р. кількість постраждалих від безпритульних тварин зросла до 70 відсотків. Торік до моменту відкриття притулку мало ризик зараження вірусом сказу 39 громадян, з моменту відкриття притулку різко впала кількість постраждалих від безпритульних тварин - всього звернулись чотири особи.

У той же час у січні цього року ситуація знову загострилась - з шести осіб, що звернулись за медичною допомогою, п'ять постраждали від безпритульних тварин.

Нагадаємо, з 12 жовтня Depo.ua називає Южноукраїнськ Південноукраїнськом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme