На Миколаївщині двоє людей наїлись лісових грибів та ледь не померли
Постраждалі збирали гриби та вживали гриби у їжу, після чого відчули погіршення самопочуття
- Николаев
-
14 июня 2016 14:12
На території Миколаївщини тривалий час утримується волога погода, майже щодня випадають дощі, що сприяє швидкому росту грибів, про це Depo.Миколаїв повідомили у прес-службі рятувальників.
Процес їх збирання, приготування та зберігання – це справжнє мистецтво, яке потребує знань у сфері розрізнення корисних та шкідливих дарів природи. Однак, нерідко, люди, які проживають поблизу лісових насаджень або просто відпочиваючи у лісі, вирішують, що вони достатньо знають про це і з легкістю можуть відрізнити їстівні гриби, тому самовпевнено збирають їх та вживають у їжу. І на жаль, це нерідко закінчується отруєнням.
Так, 7 червня до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що до Первомайської центральної районної лікарні із діагнозом "отруєння грибами" госпіталізовано двоє осіб. Постраждалі цього дня збирали гриби та вживали їх у їжу, після чого відчули погіршення самопочуття. Вже 9 червня обох у важкому стані переведено до Миколаївської обласної лікарні, а 10 червня до Лікарні швидкої медичної допомоги м. Миколаєва.
Саме тому, рятувальники Миколаївщини наголошують: не збирайте та не вживайте незнайомих дикорослих грибів, адже це дуже небезпечно! Пам’ятайте наступне:
- збирати гриби треба тільки під контролем досвідчених грибників;
- гриби, в яких ви сумніваєтесь, ніколи не кладіть до кошика;
- якщо ви знайшли їстівні гриби, а поруч з ними ростуть отруйні або невідомі вам, не збирайте ці гриби (можлива їх мутація чи запилення отруйними спорами);
- краще збирати гриби рано-вранці, вони свіжі,міцні, добре зберігаються;
- зібрані гриби необхідно добре промити – не менше трьох разів аби відмити весь бруд. І в цей же день приготувати гриби, тобто відварити або посмажити чи законсервувати;
- дітям їсти гриби не рекомендується.
Що ж спричинює отруєння?
– вживання отруйних грибів;
– неправильне приготування умовно їстівних грибів;
– вживання старих або зіпсованих їстівних грибів;
– вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби та підберезники мають своїх небезпечних двійників).
Пам’ятайте, гриби – не тільки смачний, але й небезпечний продукт харчування, який може призвести до отруєння, а іноді й до смерті.
Больше новостей о событиях в мире читайте на Depo.Николаев
Все новости на одном канале в Google News
- 09:03Рашисты атаковали дронами промышленные и припортовые объекты на юге Украины
- 11:18В Николаевской области девушка и парень подорвались на боеприпасе, который принесли домой
- 15:42Эксперт: Истерика российского МИДа подтвердила, что СБУ стала для москвы наибольшей угрозой
- 09:46В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в апреле
- 08:17Атака "шахедов" на юг ночью 25 марта: что известно о последствиях
- 09:28В Николаевской области разоблачили очередную "схему для уклонистов": как она работала
- 08:15ПВО ночью сбила 10 "шахедов" в Одесской и Николаевской областях
- 10:53В гидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в марте
- 15:49 ТЦК теперь будут работать круглосуточно: решение Кабмина
- 08:11ПВО ночью сбила 11 "шахедов", – Воздушные силы
- 11:58В части регионов Украины объявили штормовое предупреждение
- 09:39В Николаевской области задержали военного, который собирался продать три авто, завезенных для ВСУ
- 08:16Зеленский заявил, что хочет "обновить" руководство не только в армии
- 10:16Оккупанты четыре раза за сутки ударили "баллистикой" по Николаевщине
- 09:18Обломки сбитого "шахеда" упали на грузовик в Николаевской области, ранен водитель
- 11:37В Укргидрометцентре рассказали, какой будет погода в Украине в феврале